Skip to content
Dole Logo
Kontakta

Change location

Stänga

Våra hållbarhetsrapporter

I våra rapporter kan du läsa mer om vår hållbarhetsrapporter, både lokalt och globalt.

Läs här
none

Kostministeriet: schysst mat – för alla

Dole Nordics vision är en godare och grönare värld, där alla äter minst den rekommenderade mängden frukt, grönsaker och bär, varje dag. Därför har vi startat Kostministeriet, där vi med humor och värme, utan pekpinnar och snobberier, vänder oss direkt till några av dem som äter allra minst.

Läs mer
none

Offentliga upphandlingar

Vi odlar, köper, förädlar, förpackar, marknadsför, säljer, fraktar och optimerar logistiken kring färsk frukt, grönsaker och bär från hela världen. Vi äger och kan påverka i stora del hela vår värdekedja, från odling till tallrik. Här hittar du all viktig information om hur vi säkerställer kraven vid offentliga upphandlingar.

Läs mer
none

Våra certifieringar

Dole Nordic är certifierade enligt BRC Global Standard for Storage and Distribution i Sverige och enligt BRC Global Standard for Food i Danmark, samt Ekologisk – och KRAV certifierad lagring, import och hantering. Vi har valt GFSI (Global Food Safety Initiative) godkända branschstandarder som är framtagna för säker livsmedelshantering. Vårt kvalitetsarbete hjälper oss att säkra alla led i vårt arbete från odling/leverantör, lagring och distribution till slutkunden. Som ett led i kvalitetsarbetet arbetar vi med ständiga förbättringar för att förebygga att ett fel uppstår mer än en gång. Avvikelserapporter används internt och till våra leverantörer. Vårt kvalitetsarbete är ett förebyggande arbete för att säkerställa att alla led känner till vilka kvalitetskrav som ställs utefter kundens önskemål. För att förmedla detta till våra leverantörer finns det ett skriftligt kontrakt där varje leverantör har skrivit under på våra varukrav.

 • BRCGS Certificate Dole Nordic AB 2023

  BRCGS Certificate Dole Nordic AB 2023

  Everfresh samt vår logistiklösning, ompackning och sortering och bananmogning ingår i Dole Nordic AB, som är certifierat enligt BRC Global Standard för Storage and Distrubution

  • 7 Sustainability BRCGS logo 240x120px

  KRAV Everfresh AB 2023

  KRAV Everfresh AB 2023

  Vår koncerns certifikat för ekologisk produktion är i enlighet med EG-förordningen om ekologisk produktion och enligt KRAV:s regler.

  • 7 Sustainability KRAV logo 240x120px
  BRCGS Certificate Dole Nordic AB 2023
 • BRC Global Standard for Storage and Distribution

  342,384 KB pdf

 • Certifikat för ekologisk produktion, Everfresh

  113,523 KB pdf

 • Certifikat för ekologisk produktion, Interbanan

  113,401 KB pdf

 • Kundverifikat TMR, Everfresh

  147,391 KB pdf

 • SE-EKO-01 Everfresh AB 2023

  57,098 KB pdf

 • SE-EKO-01 Interbanan Scandinavia AB 2023

  56,53 KB pdf

 • BRC Global Standard for Food – Dole Nordic A/S

  340,004 KB pdf

 • Certifikat för ekologisk produktion – Dole Nordic A/S

  112,646 KB pdf

 • Certifikat för KRAV-produktion – Dole Nordic A/S

  212,777 KB pdf